Paquita Tomás, dels fogons a les prestatgeries

| Palma |

La cèlebre cuinera Paquita Tomás presentà ahir el seu primer recopilatori de receptes: La cuina de sempre amb Paquita Tomás (Promomallorca, 2009). Ho féu en el marc de la Fira del Llibre, amb motiu de la celebració dels 1.000 capítols en antena del programa La bona cuina de Paquita Tomás. Després de signar exemplars de l'obra, la cuinera intervingué en públic per rememorar els seus inicis als fogons professionals. "Era el 1998 i, per sorpresa, vaig guanyar un concurs!". Les anècdotes protagonitzaren una vetlada a la qual assistí Rogelio Araujo, responsable de l'editorial Promomallorca (Grup Serra), a més de Paula Serra, directora d'Audiovisuals del mateix grup.

No debades, aquesta és la productora a què es deu l'èxit del programa de Paquita Tomàs, que s'emet per IB3. César Solana, productor directe del magazín gastronòmic, tampoc no hi faltà. En representació del canal autonòmic, també hi eren presents el director, Joan Seguí, i Javier Benavente, que ha ajudat que el llibre ja sigui al carrer. Des del món de la cultura, hi féu acte de presència Alexandre Ballester, escriptor pobler i col·laborador de dBalears. I a la mateixa taula, precedint el parlament de Tomás, hi intervingué Rafel Ferrer amb el seu habitual humor. En finalitzar l'acte, Juan Cabrera, president de Pimem, obsequià Tomás amb un bell i ampli plat que duia una inscripció: "Pels 1.000 programes".

+ Vist