Segueix-nos F Y T R

El comandant general diu que no hi ha perill d'atac nuclear a les Balears

| Palma |

El nou comandant general de les Balears, Tomàs Formentín, va tranquil·litzar ahir la població de les Illes davant les informacions aparegudes fa unes setmanes a Madrid en el sentit que Argèlia ja té molt avançada la construcció de la seva bomba atòmica, que podria ser una realitat en dos anys. Formentín va indicar que «tenim mitjans per fer front a aquest hipotètic perill».

El comandant general restà credibilitat a les informacions aparegudes sobre la potència nuclear argelina. No obstant això, destacà que «estam preparats per contrarestar el perill més o menys llunyà d'un país que tengui una arma ofensiva d'aquestes característiques». Així, Formentín destacà que «abans que passàs res, hem de confiar en els nostres serveis secrets, que ens informarien de qualsevol denou. A més, comptam amb el suport de l'OTAN, i si aquest suport no fos possible, també tenim les nostres pròpies forces».

Quant al pla de professionalització de les Forces Armades, indicà que «aquest pla està molt desenvolupat a les Balears», mostrant-se optimista pel que fa a la seva realització.

On sí va ser molt rotund el comandant general va ser en les ofertes de feina que reben els soldats a part de la seva tasca dins les casernes. En aquest sentit, Formentín indicà que «és cert que els militars ens regim per una normativa especial quan estam de servei, però els soldats poden acceptar les ofertes de feina que vulguin quan surten del quarter. Això també val pels cursets de formació i per la millora del seu nivell professional».

Sobre Cabrera, indicà que era partidari de la presència de l'Exèrcit i que en un futur l'illa es podria tornar a utilitzar per entrenament de soldats. En aquest sentit, no es mostrà gens ni mica partidari de tornar Cabrera als hereus dels antics propietaris, perquè l'interès públic que implica la defensa nacional està per damunt d'aquesta possible desafectació.

Tomàs Formentín acudí ahir al Parlament per fer una visita de cortesia al seu president, Joan Huguet, que li mostrà le diferents estances del Círculo.

+ VIST