Segueix-nos F Y T R

Un centre tecnològic vetlarà per la qualitat dels mobles de fusta de les Balears

Ahir va ser posada la primera pedra de l'edifici, que estarà en el polígon industrial

| Manacor |

El Govern balear, en combinació amb la Federació de la Fusta i Suro i l'Ajuntament de Manacor, feren ahir la primera passa per a la construcció del Centre Tecnològic de la Fusta i el Moble de Balears. Aquest edifici serà l'encarregat de vetlar per la qualitat dels mobles i els elements de fusta que es fabriquen a les Balears i estarà ubicat a Manacor, ciutat on la principal font econòmica és la fabricació del moble.

El conseller d'Agricultura Comerç i Indústria, Josep Joan Cardona; la batlessa de Manacor, Catalina Sureda (PP); el delegat de Comerç i Indústria, Jaume Darder (PP) i el president de la Federació de Fusta de Balears, Antoni Font, foren els encarregats de posar la primera pedra de l'edifici ubicat al polígon industrial.

El conseller Cardona destacà la importància d'aquest centre: «serà un gran avantatge per a totes les empreses de la fusta. Evitarà haver d'anar a València a homologar els mobles i serà un avanç tecnològic en l'aspecte de disseny». El Govern aportarà els 90 milions que valdrà la construcció de l'edifici, mentre que l'Ajuntament de Manacor ha cedit els dos solars on es construirà.

Els objectius

El prinicipal objectiu del centre és augmentar el nivell dels productes elaborats a les Balears, atendre les necessitats formatives i informatives del sector, propiciar augments de competitivitats entre les empreses, respondre a les exigències dels consumidors i a la creixent demanda de certificats d'homologació, facilitar la comercialització dels productes i oferir assessorament tecnològic als empresaris.

El centre tindrà com a principal funció la realització de diagnòstics de qualitat, controls de qualitat de productes i matèries primeres, investigació en el camp del disseny, formació de recursos humans, assessorament tècnic i estudis per detectar possibles mercats i noves tendències.

L'edifici del Centre Tecnològic de la Fusta tindrà 660 metres quadrats d'estensió. S'ha dissenyat un edifici d'una sola planta amb dues zones diferenciades; un mòdul principal destinat a la zona administrativa i social i un mòdul annex destinat a les tasques d'investigació i assaig. També hi haurà una aula per formació, biblioteca-hemeroteca, sala de juntes, arxiu, oficines i recepció.

+ VIST