Segueix-nos F Y T R

33 carrers i places de la ciutat es beneficiaran d'ajudes del pla Mirall

Amb un pressupost de 123 milions aviat es procedirà a l'adjudicació de les obres

| Sóller |

Un total de 33 carrers i places de Sóller, es veuran ben aviat beneficiats per obres d'embelliment gràcies al pla Mirall del Govern balear.
Aquestes obres, que globalment estan pressupostades en 123 milions de pessetes, ja havien sortit fa uns quants mesos a concurs públic, oferint un encara major nombre de carrers, tot i que de moment no es va presentar cap oferta per executar-los.

Els contractistes decidiren no presentar-s'hi ja que consideraven que el pressupost estava desfasat, ja que precisament el gran nombre d'obres del pla Mirall que es realitzen a tot Mallorca havia provocat l'encariment de la pedra i d'altres materials que s'utilitzen per a aquest tipus d'obra.

Davant això, l'Ajuntament es va veure obligat a modificar el projecte, actualitzant els preus, però amb el problema que no es podia superar l'anterior pressupost de 123 milions per exigències del pla Mirall.

Davant això, l'única opció fou la de suprimir alguns dels carrers inicialment prevists, i per contra afegir altres actuacions menys cares, com és el cas de l'embelliment del solar que ocupa l'edifici de la Solidez, un cop s'hagi enderrocat i de la plaça d'Espanya, en aquest cas perquè s'hi ha de fer també el sanejament i s'aprofitarà que el tren de Sóller té previst canviar totes les vies de la zona.

Els carrers

A l'hora d'escollir els carrers on fer les obres, s'han seguit alguns criteris, com el fet de donar prioritat a aquells on també es faran o s'han fet obres de sanejament, com el carrer de Sa Mar, Andreu Coll, el passeig del Born, entre altres i aquells de major trànsit de gent, cas de la Gran Via o l'Horta.

Precisament, fora d'aquest projecte, en la present setmana s'han iniciat obres d'embelliment al carrer Mallorca, on es repararan totes les voravies i al parc infantil de Biniaraix, on en aquest cas s'enjardina, s'instal·len bancs, enllumenats i s'instal·laran jocs per als infants.

És dóna la casualitat que totes dues obres s'han adjudicat fa tot just una setmana.

+ VIST