Segueix-nos F Y T R

El consistori decreta la paralització de l'obra il·legal denunciada a Fornalutx

El propietari tenia llicència per reformar un porxo, però l'ha fet de nou per convertir-lo en habitatge

| Fornalutx |

El consistori de Fornalutx ha decretat la paralització d'una obra il·legal que fa uns mesos s'havia denunciat, ja que se sospitava que s'hi feia més del que la llicència concedida al propietari permetia.

Aquest darrer extrem ha estat totalment confirmat pel batle de Fornalutx, Josep Puig, que va dir que el propietari en qüestió havia sol·licitat llicència per reformar un porxo d'olivar que es trobava en mal estat, però que a l'hora de la veritat ha resultat que el porxo s'ha fet de nou augmentant la seva mida i superant en conseqüència els metres permesos.

Un cop que ha estat decretada la paralització, el consistori està en l'espera dels informes que al respecte emeti la Comissió de Patrimoni Històric del Consell Insular de Mallorca, on també ha arribat la denúncia, per tal de decidir les mesures a prendre. No es descarta la possibilitat de decretar-ne la demolició.

En qualsevol cas, el propietari tindrà el temps pertinent per presentar les corresponents al·legacions o recursos si ho considera convenient.
Sembla que el propietari ha acatat l'ordre municipal i les obres resten paralitzades, tot esperant la decisió final. Uns tècnics de Patrimoni han visitat l'obra i esperen l'informe que han d'emetre.

Arca considerava que l'obra en qüestió suposava la destrucció d'un element de l'arquitectura popular, com és un porxo, dels quals cada cop en resten menys, per fer un habitatge en un lloc privilegiat com és la zona de la serra de Tramuntana i que alhora hauria d'estar més protegit, sempre segons Arca.

+ VIST