Segueix-nos F Y T R

PSOE i UM demanen un informe per si Aguas Can Picafort ha estafat

L'Ajuntament aprova la modificació de tarifes del servei de l'aigua potable

| Santa Margalida |

El ple de l'Ajuntament, amb els vots en contra del PSOE i UM, aprovà ahir la modificació de les tarifes d'aigua potable, que hauran de rebre el vistiplau de la Junta de Preus perquè puguin entrar en vigor.

Tot i que aquesta actualització de preus s'ha fet tenint en compte el dictamen de la comissió mixta entre representants de l'empresa Aguas Can Picafort i de l'Ajuntament, Jaume Ribot (UM) i també el grup PSOE demanaren que els tècnics municipals fessin un informe per esbrinar si l'empresa concessionària del servei de l'aigua potable ha pogut incórrer en el delicte d'estafa i falsificació de documents públics.

Els dos grups de l'oposició argumenten una espectacular variació en el nombre d'usuaris reflectits a cada una de les propostes d'actualització de tarifes que feia l'empresa des del 1992 fins el 97, la qual cosa suposa, segons Tòfol Salvà (PSOE), un saldo a favor de l'empresari de 40 milions de pessetes que, suposadament, ha cobrat de més als residents i establiments públics de Can Picafort.

Segons el llistat comparatiu, el 1992 hi havia 1.900 habitatges i 1.794 l'any 1996, mentre que a la proposta presentada el desembre del 98 n'hi ha 2.627, és a dir, 833 cases més. Places hoteleres: 10.900 el 1992, 7.304 el 1996 i, finalment, 9.578 el setembre del 98.

PSOE i UM consideren que, al marge que sigui aprovada la modificació de preus, el Consistori hauria d'obligar l'empresa a tornar als usuaris aquests 40 milions de pessetes que suposadament ha cobrat de més i que no ha declarat. A més, Jaume Ribot presentà una esmena demanant que l'Ajuntament faci un nou cens per saber el nombre real d'usuaris que estan connectats a la xarxa d'aigua potable.

Tal com ja va publicar DdB, l'actualització de tarifes suposarà un augment del 23 per cent, de 48'27 a 59'55 pessetes per metre cúbic de la quota variable.

+ VIST