Segueix-nos F Y T R

Sorprenent demanda de les classes d'àrab que ofereix enguany la UIB

Molts d'alumnes són professors que volen garantir la integració escolar dels magribins

Palma |

Enguany s'ha engegat per primera vegada el Servei Lingüístic de la Universitat de les Illes, que oferta als alumnes de la Universitat uns cursos idiomàtics de caràcter voluntari que, a més a més, proporcionen crèdits de lliure configuració. I el més sorprenent ha estat l'èxit registrat per les classes d'àrab, que han superat les previsions inicials. En total, s'han matriculat 46 persones per estudiar aquest idioma no gaire corrent a les Illes.

En aquest sentit, el vicerector d'Ordenació Acadèmica, Santiago Cabanillas, va assenyalar que molts dels alumnes apuntats, tenint en compte que els cursos d'àrab són oberts a persones no matriculades a la UIB, són professors que pretenen garantir per aquesta via idiomàtica la integració dels alumnes magribins, que cada vegada són més nombrosos en algunes zones de Mallorca (principalment a sa Pobla). La actitud formativa d'aquest professorat convertit en estudiant d'àrab d'acord amb una realitat social, ha fet reflexionar la Universitat, que valorarà els resultats de les activitats del Servei Lingüístic en el primer any i actuarà en conseqüència amb vista al proper curs. Però que no es descarta, en principi, la possibilitat d'ampliar l'oferta a uns altres idiomes poc comuns, com pot ser el rus, davant la presència cada vegada més important a les Illes de gent que parla aquest idioma.

S'ha de destacar que els cursos d'hebreu també han estat molt ben rebuts pels estudiants. Concretament s'hi han matriculat 12 persones.
D'altra banda, una altra dada curiosa és que l'alemany ha guanyat definitivament l'anglès pel que fa a la demanda idiomàtica. Les matriculacions respectives han estat de cent onze alumnes d'alemany i vuitanta-quatre d'anglès. El francès ha quedat molt endarrerit amb només vuit alumnes (l'oferta de cursos era menor, tot s'ha de dir). Aquests cursos duren tot l'any amb una freqüència d'entre tres i quatre hores setmanals. Són voluntaris i proporcionen crèdits de lliure configuració als estudiants. Enguany s'han matriculat un total de 261 alumnes entre els cinc idiomes ofertats, tot i que el nombre d'estudiants és provisional, perquè encara no s'ha tancat el termini de matrícula i queden places.

+ VIST