Segueix-nos F Y T R

Carbajal: «Mallorca necessita ampliar la xarxa de carreteres»

El president de Ford Espanya apostà pel creixement del parc automobilístic

| Palma |

Jaime Carbajal Urquijo, president de la compania Ford Espanya, comentà durant la seva estada a l'Illa que allò que necessita Mallorca és millorar les seves infraestructures i ampliar la xarxa de carreteres, tot i que no volgué matisar si aquestes millores havien de ser en forma d'autovies i autopistes.

«Està clar que s'ha de protegir el medi ambient de les Balears i per això s'ha de tenir cura amb el paisatge, però el que també és evident és que hi ha una mancança important de xarxa viària per tal de fer front a les necessitats d'aquesta terra». Quant a l'excessiu trànsit que hi ha a les ciutats, com ara Palma, el responsable de l'empresa automobilística atribuí els problemes a «la falta de pàrquings i a les males gestions dels ajuntaments», manifestà Carbajal, que va assistir a la V Jornada d'Estudi per a empresaris, organitzada pel Centre d'Estudis Ariany i que enguany tenia el títol de «L'economia i l'empresa en un món paradoxal».

La presència del màxim responsable de Ford a l'Estat espanyol coincidí amb la notícia del principi d'acord al qual arribaren ahir al matí els treballadors de la planta d'Almussafer i l'empresa. «Tot i que encara falta l'aprovació de la totalitat de la plantilla de la factoria, el cert és que la notícia és molt positiva. Això aportarà estabilitat a l'empresa», assegurà Carbajal.

Ponents  

A més del president de Ford Espanya, diferents experts en economia i del món empresarial arribaren des de tot l'Estat per tal de participar en aquesta jornada.

Així, Antonio Zoido, president de la Borsa de Madrid, dissertà sobre l'euro i «els avantatges que ja ha duit i durà a aquells països que entrin de ple a la moneda única». Zoido va fer referència a la imminent entrada en Borsa de les empreses mallorquines Viatges Ibèria i Sol-Meliá dient que «les empreses sempre són benvingudes a l'entitat bursàtil. Això els donarà un aval de garantia».

Finalment, el secretari general de l'IESE, Antonio Argandoña, parlà de l'ètica empresarial i en aquest sentit manifestà la seva preocupació per l'elevat grau de corrupció i manca de transparència del món empresarial a Espanya», alhora que es mostrà partidari que els empresaris ajudin a conservar el medi ambient i millorin el tracte cap als seus treballadors».

A més d'aquestes ponències, la jornada es completà amb una taula rodona sobre l'economia i l'empresa a i des de Balears, a la qual participaren el president de Cofusa, Llorenç Fluxà, i el director de l'aeroport de Palma, Pedro Meaurio; una conferència de l'exgovernador del Banc d'Espanya José Ramón Àlvarez Rendueles i, finalment, la cloenda a càrrec del conseller d'Economia i Hisenda, Antoni Rami.

+ VIST