Segueix-nos F Y T R

Mestres de concertada contractats enguany denuncien que no han cobrat

| Palma |

Escassament deu dies després que 110 centres educatius signassin els seus respectius concerts amb el Govern balear, principalment pel que fa a Educació infantil, un grup de mestres de la concertada contractats enguany ha denunciat que encara no han cobrat.

El Govern ha reaccionat immediatament a les protestes, explicant que això havia passat tradicionalment, quan tota la tramitació es feia enviant la documentació de contractació a Madrid, però que s'han fet les passes necessàries per escurçar aquest temps d'espera. De fet, fonts de la Conselleria asseguraren que tots els mestres que es troben en aquesta situació cobraran al llarg dels primers deu dies de novembre.

Els docents afectats són només aquells que han estat contractats durant l'actual curs, ja que les seves nòmines s'han de tramitar de bell nou i no hi ha hagut temps material de fer-ho des del 15 de setembre, quan començà el curs. El problema és que abans de formalitzar els contractes, la Inspecció d'Educació del Govern ha de controlar una per una que les contractacions siguin correctes, i és un procés molt lent.

Però el problema ha estat provocat pels mestres veterans d'Educació infantil que enguany són concertats per primera vegada. Aquests havien cobrat sempre puntualment cada mes, perquè cobraven del centre privat. Enguany, a causa del nou concert, han de cobrar del Govern, tot i que sigui mitjançant l'administració del seu centre respectiu. Però els seus contractes, en tornar-se concertats, s'han de fer de bell nou i han de passar l'esmentada inspecció que provoca els retards.

El mateix STEI li lleva ferro a l'assumpte. Els representants entenen la preocupació i el malestar d'aquests docents, però els tranquil·litzen i els demanen paciència, perquè això és inevitable i en breu cobraran tots els retards.

+ VIST