Segueix-nos F Y T R

Llum verd a l'increment d'un 12% a les tarifes de la incineradora per al 99

El Consell també aprovà el Pla de gestió integral de residus sòlids urbans

| Palma |

Les tarifes de la incineradora augmentaran un 12 per cent l'any que ve després que així ho aprovàs ahir el ple del Consell Insular de Mallorca amb els vots favorables d'Unió Mallorquina, PSOE, PSM i Partit Popular i el vot en contra d'Esquerra Unida, l'únic partit que també es va oposar al Pla de gestió integral de residus sòlids urbans (RSU) de Mallorca.

La taxa que es pagarà el 99 per cada cada tona incinerada serà de 7.839 pessetes, de les quals 6.777 corresponen al tractament i 1.062 a la transferència i al transport. A pesar d'aquest important increment de la tarifa, inferior a l'import de 8.856 pessetes proposat inicialment per l'empresa concessionària Tirme, es preveu que per a l'any 2000 aquesta es redueixi un 13 per cent, segons va indicar la responsable de Medi Ambient, Mercè Amer.

Paral·lelament s'haurà de veure si el Pla de gestió integral de RSU, també aprovat ahir, ajuda a abaratir el cost de la gestió de residus. En aquesta línia, el portaveu del grup popular, Maurici Rovira, atribuí l'elevada tarifa que s'ha de pagar a la demora en l'assoliment d'aquest pla.

Desbloqueig  

Els partits integrants del Pacte de Progrés "UM, PSOE i PSM" i el Partit Popular varen reflectir ahir amb el seu vot en el ple del Consell de Mallorca la necessitat de donar una sortida a la gestió de residus sòlids urbans a l'illa de Mallorca i desbloquejar la creixent acumulació de bales pendents d'incineració. El consens fins i tot serví per votar a favor d'un increment considerable de les tarifes, un 12 per cent, gens atractiu des d'un punt de vista de rendibilitat política.

+ VIST