Segueix-nos F Y T R

El PP balear no s'oposa a la «nacionalitat històrica» si s'arriba a un pacte a Madrid

Els conservadors lleven transcendència a l'assoliment d'aquest reconeixement

| Palma |

El president del PP balear, Joan Verger, indicà ahir que el seu partit no s'oposarà al reconeixement de la «nacionalitat històrica» en la reforma de l'Estatut «si els dos partits arriben a un acord a Madrid», pel que fa al PP i al PSOE.

Verger restà importància a la transcendència de ser o no ser nacionalitat històrica així com dels avantatges que pot comportar i indicà que «si ho som, d'acord». En tot cas, es tracta d'una qüestió que s'ha d'abordar en els pròxims dies i que dependrà del posicionament que adoptin PP i PSOE a Madrid.

Aquests dos partits havien arribat a un pacte global per aprovar conjuntament la tramitació a les Corts de la reforma de l'Estatut de les Balears. Un acord que es veié sorprenentment afectat per l'«error» dels socialistes en la votació de l'esmena presentada pel PNB, a instàncies d'Unió Mallorquina, en el Congrés en què es recull el reconeixement de la «nacionalitat i identitat històrica».

Des del PSIB ja es manifestà la intenció de mantenir el reconeixement, encara que es trobaven amb la dificultat derivada de la voluntat del seu partit a Madrid d'esmenar l'errada del Congrés i tornar a introduir en el Senat el text de l'article 1 de la reforma inicialment pactat amb el PP, ja que si no, es podria posar en perill el pacte global.

+ VIST