Segueix-nos F Y T R

Els pescadors perdran 2.500 metres quadrats en la reforma del port

El Pla d'Usos d'Autoritat Portuària potencia l'oci en detriment d'eixugadors de xarxes

Les barques de bou poden ser unes de les grans perjudicades, a causa de les xarxes que empren. | J. TORRES.

| Palma |

Els professionals de la pesca duen camí de quedar més estrets del que estan en el port de Palma. Autoritat Portuària, en el Pla d'Usos que ha dissenyat, potencia l'oferta d'oci, la comercial i de passatge, a la vegada que relega el ram a un espai més reduït.

El document, que a principi del mes de desembre havia passat sense al·legacions el període d'exposició pública, redueix de quasi set mil metres quadrats a quatre mil cinc cents l'espai per als eixugadors de xarxes.

La superfície assenyalada, segons tots els indicis, sembla que serà objecte de variacions per deixar la via lliure per als projectes de reforma del moll Vell.

En concret, sembla que han de desaparèixer els eixugadors que són a pocs metres del carril de bicicletes, en el tram que se situa a la mateixa alçada que el Consolat de Mar.

Aquest espai es correspon amb l'àrea d'actuació anomenada 'A prima' en les previsions d'actuació que es contemplen en el pleg de condicions per al concurs d'idees «Port segle XXI».

La mesura contrasta amb les declaracions que mesos enrera va fer a Diari de Balears el president d'Autoritat Portuària, Lluís Ramis d'Ayreflor, on defensava que es fes la màxima preservació del moll de Pescadors en considerar-lo, ja no només un complex de funcionalitat professional, sinó un element destacat de la idiosincràsia i de l'estètica tradicional del port que s'hauria de potenciar.

+ VIST