Segueix-nos F Y T R

L'Agència Tributària obté 3.000 milions a les inspeccions del primer trimestre

En tres messos s'han obert 1.241 actes que han afectat 378 contribuents de les Illes

| Palma |

L'Agència Tributària ha obert 1.241 actes d'inspecció durant el primer trimestre del 1999. Aquests expedients han afectat 378 contribuents de les Illes i s'han traduït en uns ingresos de 3.006 milions de pessetes.

L'activitat inspectora d'Hisenda encara segueix els mateixos paràmetres quantitatius que l'any 1998, en què va realitzar 5.192 actes a 1.376 contribuents que varen significar uns ingressos complementaris de 9.925 milions de pessetes.

Segons anuncià el delegat a les Balears de l'Agència Tributària, Antoni Miralles, aquest mes de maig està prevista la incorporació de tres inspectors i 19 subinspectors, el que implicarà un reforç per a aquest departament i un augment de les inspeccions. Aquests 22 nous professionals suposen un increment d'efectius del 30% en relació a la plantilla actual.

Els camps d'actuació prioritaris per a Hisenda són els sectors de la construcció, immobiliàries, professionals lliberals i residents estrangers, especialment els alemanys. També un altre objectiu de les tasques inspectores ha estat els vehicles de lloguer a l'Illa després de detectar-se actuacions de determinades empreses alemanyes dins aquest sector.

La imminent entrada en vigor de l'euro està accelerant les operacions de «blanqueig» de doblers opacs a tots aquests sectors, el que obliga a l'Agència Tributària a seguir molt de prop algunes operacions, especialment a les quals el volum de les quantitats econòmiques sigui elevat.

+ VIST