Segueix-nos F Y T R

Malgrat la baixa natalitat, Balears és al cap de l'Estat en nombre de guarderies

A les Illes hi ha més de dues mil empreses al sector

| Palma |

Balears és la comunitat autònoma amb més guarderies d'infants per habitant. Així ho afirma la presidenta de l'Associació d'Empresaris de Guarderies Infantils de Mallorca, Francisca Picornell. A part de les 130 empreses associades, Picornell assegurà que n'hi ha prop de 2.000 en total a les Illes. «Si tenim en compte que a una comunitat com Andalusia, hi ha tan sols tres mil guarderies, per a sis milions d'habitants, els nombres cauen pel seu propi pes».

Les guarderies illenques estan preocupades per la congelació del creixement de la població infantil a les Illes. «Ara començam a recuperar-nos una mica, però de cada vegada hi ha més guarderies, així que en nombre total hem davallat la mitjana de nins per centre, tot i que algunes estan experimentant creixement».

El ritme extremadament lent de creixement de població infantil no és l'única causa per la qual les guarderies perden població. La invasió d'aules per a infants menors de sis anys a les escoles concertades també està fent molt de mal al sector. «Evidentment, els pares no tenen cap obligació de dur els seus nins a aquest tipus de centres, però resulta que molts ho fan per tal de poder garantir una plaça per a l'infant en el centre en el moment en què la seva escolaritat sigui obligatòria. S'estimen més pagar gairebé els mateixos doblers que a les guarderies per tenir una educació menys personal per als nins».

+ VIST