Segueix-nos F Y T R

UM donarà suport a una moció d'EU per evitar que s'urbanitzi Toscamar

Ramis: «El PP no ha de solucionar els problemes del Pacte de Progrés»

| Alcúdia. |

El grup d'Unió Mallorquina del Consell Insular donarà suport a la requalificació com a sòl rústic de la urbanització de Toscamar. Aquesta postura es posarà de manifest al ple que la institució insular celebrarà el proper dilluns, arran de la presentació per part d'Esquerra Unida d'una moció en aquest sentit.

L'urbanitzable de Toscamar va ser exclòs de la moratòria urbanística el passat 28 de maig per la comissió Insular d'Urbanisme amb els vots favorables precisament d'UM i del PSOE.

D'aquesta manera es permetia el desenvolupament de 1.600 places sobre una extensió de 200 hectàrees. En canvi es va protegir la urbanització d'Alcanada malgrat que els tècnics ho havien desaconsellat.

En el transcurs de la setmana els portaveus municipals del PSOE i d'UM d'Alcúdia, Antoni Alemany i Miquel Ferrer, s'han manifestat públicament favorables a la protecció d'aquest sector. Han estat aquests els raonaments que exhibeix a la proposta Esquerra Unida amb la qual, segons el seu candidat, Eberhard Groske «persegueix fer una passa més en l'aplicació de polítiques proteccionistes al nostre territori».

El regidor Miquel Ferrer ahir va confirmar que UM feia comptes votar a favor de la moció. No es va manifestar de forma tan clara el socialista Antoni Alemany que, tot i insistir que personalment i com a regidor d'Alcúdia era partidari de protegir aquest urbanitzable, desconeixia la postura que adoptaria el grup del PSOE al Consell Insular.

+ VIST