Segueix-nos F Y T R

El PSIB farà valer la seva condició majoritària per presidir el Govern

«Estam implantats a totes les illes i 17 dels 31 diputats de progrés són socialistes»

| Palma |

El PSIB farà valer la seva condició de força majoritària entre els partits progressistes i la seva implantació a les quatre illes per assumir la presidència del Govern en la persona de Francesc Antich, si finalment s'arriba a un acord per fer fora el PP de les institucions autonòmiques, acord que passa, sense remei, per UM. Desset dels 31 diputats «de progrés» de la nova cambra autonòmica són socialistes.

Més enllà de les felicitacions i de les mostres de cortesia entre els candidats durant la nit electoral, els contactes, oficials o extraoficials, entre partits ja s'han iniciat. Francesc Antich i alguns representants seus parlaren ahir amb representants d'altres forces polítiques.

El coordinador de campanya del PSIB, Damià Cànoves, reconegué ahir que, precisament per la seva condició de força majoritària, «els socialistes hem pres la iniciativa d'articular el pacte perquè ens pertoca, però no crec que les entrevistes oficials per prendre decisions fermes i sòlides es mantinguin abans del final de la present setmana. Ara bé, els contactes seran gairebé diaris».

El PSIB confia en la «coherència d'UM» a l'hora de pactar. Segons Cànoves, «després de quatre anys de govern en el Consell Insular de Mallorca i d'haver resolt situacions molt tenses, es pot dir que els partits que n'hem format part hem demostrat que sabem practicar la política, entesa com a art de la negociació i de cedir quan cal. Ho podem fer igual en el Govern balear».

+ VIST