Segueix-nos F Y T R

El PSOE amenaça el batle amb una querella per fer contractacions a dit

Del Olmo assegura que ha actuat seguint la legalitat

| Santa Margalida |

El grup municipal socialista ha amenaçat el batle popular, Antoni del Olmo, amb la presentació d'una querella criminal per prevaricació continuada. Així ho va explicar ahir el portaveu del PSOE, Miquel Cifre, que acusà del Olmo d'haver duit a terme contractacions de funcionaris municipals a dit sense seguir les normes que marca la legalitat vigent.

Els socialistes defensen que s'han fet noves contractacions i renovacions de contractes dins l'Ajuntament sense passar ni per ple ni per comissions informatives i ni tan sols s'han convocat públicament places noves. A més asseguren que s'han produït increments salarials de fins a 20.000 o 30.000 pessetes en alguns casos sense cap motiu aparent i sense haver passat tampoc per ple.

Per comprovar si existeixen indicis fonamentats per presentar la querella, el PSOE ha entrat a l'Ajuntament un escrit en què demanen que se'ls faciliti documentació sobre tots els contractes laborals i pròrrogues signats per l'Ajuntament l'any 99, a més dels actes administratius que han donat suport a les contractacions. Pel socialista Cifre, les pràctiques en aquest sentit que ha duit a terme l'equip de govern, (PP-CPU) deixen entreveure l'existència d'amiguisme i de clientelisme dins de la vida municipal quotidiana.

Per la seva banda, el batle, Antoni del Olmo, ha respost a les acusacions dels socialistes explicant que tant les contractacions noves com les pujades de sous s'han fet mitjançant decret i en tots els casos s'ha justificat la seva causa.

+ VIST