Segueix-nos F Y T R

Descobert un pou a Son Reus amb un cabal de 36.000 litres per hora

La propera setmana es connectarà al dipòsit general

| Algaida |

Els habitants del municipi d'Algaida ja no s'hauran de preocupar per les restriccions d'aigua perquè s'ha descobert a la zona de Son Reus un pou que compta amb un cabal de 36.000 litres per hora. Aquesta quantitat és considerable si es compara amb el consum habitual a Algaida, que és de 15.000 litres per hora, aproximadament.

Dimecres i dijous d'aquesta setmana, es va dur a terme un assaig de bombeig al pou ubicat a la zona de Son Reus a la finca rústica de Can Balera, molt prop del dipòsit general. L'assaig era per determinar el cabal, les tones que bombeja per hores i la viabilitat de la conducció de les aigües del pou a la xarxa general. Les obres han estat realitzades per tècnics de la Conselleria de Medi Ambient i les prospeccions han tingut lloc durant 48 hores.

Segons ha explicat el delegat d'Agricultura, Comerç i Indústria a l'Ajuntament d'Algaida, Guillem Fiol (PSOE), «els resultats de la prospecció han estat molt favorables i si tot va bé, amb la connexió d'aquest pou a la xarxa general no ens haurem de preocupar per les restriccions d'aigua». La connexió es durà a terme, possiblement, la propera setmana. Les obres del projecte que contempla la perforació del pou i la conducció de l'aigua potable a la xarxa general suposarà una despesa de set milions de pessetes, que serà costejat pel Consorci d'Aigües del Pla.

Ara, els propietaris hauran d'arribar a un acord de compravenda amb l'empresa concessionària del Consorci d'Aigües del Pla, Ferroser SA, perquè sigui aquesta la que s'encarregui de subministrar l'aigua potable al poble i cobrar-ne el consum a l'Ajuntament d'Algaida.

+ VIST