Segueix-nos F Y T R

El Consolat compensarà les possibles restriccions de la Llei d'estrangeria

Presenten demà l'esborrany del seu pla integral per a la immigració al Fòrum

| Palma |

El director general de Serveis Socials, Antoni Sancho, ha explicat que el Govern no preveu modificar cap dels objectius "ni generals ni específics" que constitueixen el pla integral per a la immigració. Aquest serà presentat com esborrany al Fòrum del mateix nom "integrat per administracions públiques, associacions d'immigrants i ONG" per al seu debat. Sancho valorà, emperò, que en el cas que la reforma de la Llei d'estrangeria al Congrés adoptàs un caire restrictiu, el Consolat haurà de compensar aquestes restriccions incrementant les seccions del pla autonòmic.

Com és sabut, el Congrés dels diputats aprovà per consens aquesta Llei; posteriorment, emperò, el PP tractà de modificar-la al Senat, sense aconseguir finalment la seva reforma. Ara, diversos sectors del partit majoritari ja han avisat que la reforma "la qual s'entén restrictiva" serà efectuada tan aviat com començarà el període de sessions al Congrés, aprofitant la majoria absoluta obtinguda a les darreres eleccions.

Ara, la Conselleria de Benestar Social "principal impulsora d'aquest pla transversal, que afecta també Treball, Sanitat, Educació i altres departaments" és a l'aguait de veure quins seran els trets que es reformaran al Congrés, tot i que no es preveu que aquests puguin afectar el reconeixement dels drets fonamentals dels immigrants "educació, serveis socials, habitatge entre d'altres" sinó més aviat la reducció dels col·lectius immigrants amb accés a aquests drets, com assenyala la distinció entre nouvinguts regulars i irregulars.

En qualsevol cas, i segons indicà el director de Serveis Socials, les Illes no seran l'única comunitat que haurà d'ampliar les seccions del seu pla per corregir aquestes noves distincions, atès que cap dels plans autonòmics d'immigració vigents l'ha feta fins ara, i el seu esperit s'acosta més cap a la protecció integral que a la discriminació de col·lectius. En qualsevol cas, Antoni Sancho recordà que aquests plans autonòmics han estat redactats seguint l'esperit de l'article 14 de la Constitució i el seu suport exprés a la declaració dels drets humans.

+ VIST