Segueix-nos F Y T R

Antich afirma que el PSIB serà en tots els debats de la renovació del PSOE

Els socialistes de les Balears encara no donen suport a cap candidat

| Palma |

El president del Govern balear, Francesc Antich, assegurà ahir que el PSIB no dóna suport a cap candidat en concret a la Secretaria General del PSOE, tot i que destacà que els socialistes de les Illes volen «estar en tots els debats necessaris», tant per al canvi de persones com de projectes. Antich insistí que el PSIB-PSOE vol participar activament en aquest procés i precisà que, si bé les persones «són molt importants», també ho són «les resolucions que sortiran del proper congrés relatives al projecte que volen impulsar els socialistes».

Antich assegurà que la delegació de les Illes està «molt satisfeta» de la reunió mantinguda ahir pel Comitè Federal del PSOE. El cap de l'Executiu illenc opinà que «el gran debat» dins el PSOE s'ha de produir en el congrés ordinari del partit, que elegirà les persones que dirigiran l'organització ens els propers anys. Després d'«aquestes eleccions generals adverses» era necessari «posar una mica de tranquil·litat i de serenitat» en el debat dins el partit, destacà Antich, que considerà «lògic» nomenar una comissió gestora després de la dimissió d'Almunia.

Antich defensà la celebració d'un congrés ordinari, durant el qual s'hauran de debatre els canvis que necessita el partit, perquè un d'extraordinari «l'únic que faria seria allargar la interinitat de l'Executiva que en sortís», digué. Antich es mostrà satisfet de la composició de la Comissió Gestora, a pesar que no hi ha cap representant de les Balears, ja que pensa que els càrrecs institucionals tenen «molta de feina en els seus territoris». Per això, considerà «normal i lògica» la composició de la Gestora, «amb persones que «poden dedicar-se a les tasques de preparació del congrés».

+ VIST