Segueix-nos F Y T R

Consum ha resolt en tres mesos nou expedients contra «manters»

Actuen conjuntament les àrees de Turisme, Transports i Sanitat

| Palma |

La Direcció General de Consum ha resolt durant el present any 2000 nou dels onze expedients oberts en matèria d'activitats econòmiques il·legals, actuació que s'ha traduït en sancions per un valor de 6.680.000 pessetes, segons informà ahir el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Sampol.

La majoria dels expedients foren incoats perquè no s'informà del dret del consumidor a revocar el contracte, ni mencionar que disposa de set dies a partir de la recepció; defectes en la qualitat dels productes ofertats i, també, un etiquetatge inadequat i la utilització de clàusules abusives en els contractes.

Les actuacions contra els anomenats «manters» s'han desenvolupat conjuntament per les direccions generals de Consum, Ordenació Turística i Transports, amb l'objectiu de controlar la venda il·legal i imposar sancions per evitar la competència deslleial.

Quant a Transports, des de l'1 de febrer fins al març, s'han controlat 109 autocars turístics de les zones de Cala Millor, Peguera, Magaluf, l'Arenal, Campanet i Foro de Mallorca, i se n'immobilitzaren 10 per incompliment molt greu de la normativa en matèria d'excursions turístiques.

Aquesta mesura d'immobilització del vehicle quan els inspectors comproven que s'estan realitzant excursions il·legals, és una de les accions aplicades més efectives, ja que segons Sampol, «produeix un efecte entre els consumidors, que no podent gaudir de l'excursió comenten entre ells la situació».

+ VIST