Segueix-nos F Y T R

Una comissió formada per Obres Públiques i Medi Ambient planificarà vies i transports

Aportarà una major coordinació als diferents projectes

| Palma |

La Conselleria d'Obres Públiques, Habitatge i Transports i la Conselleria de Medi Ambient han signat un acord per a la creació de la Comissió de Coordinació de Transpsorts. Aquesta iniciativa té en compte el desenvolupament legislatiu de les directrius europees sobre polítiques de defensa del medi ambient, la capacitat d'execució de la legislació estatal sobre normes addicionals de protecció i la influència de la política mediambiental en altres institucions administratives.

Així, la comissió tindrà com a objecte la coordinació de les actuacions competencials de les conselleries amb incidència en el sector del transport i de les infraestructures viàries. En concret, hi participaran la Direcció General d'Obres Públiques i Transports, que dirigeix Joaquín Rodríguez, i la Direcció General de Mobilitat i Educació Ambiental, que dirigeix Salvador Miralles. Ambdues direccions generals col·laboraran en la planificació estratègica de la política de transports des de la perspectiva de la mobilitat sostenible, que és aquella que permet satisfer les necessitats de mobilitat de la població resident i turista, reduint en la major mesura possible els impactes ambientals del transport i de les infraestructures viàries.

La comissió estarà presidida per Joaquín Rodríguez. El vicepresident serà Salvador Miralles. Altres integrants seran el director general d'Infraestructures Agràries, Mateu Ginard; el director general d'Energia, Joan Perchés; dos vocals designats pel conseller d'Obres Públiques, Josep Antoni Ferrer, i altres dos designats per la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló. La constitució d'aquesta comissió, decretada pel Consell de Govern el passat divendres, coincideix amb una petita fricció entre les dues conselleries pel projecte de la carretera de la Universitat, encara que aquesta divergència es podria traslladar a nivells més generals.

+ VIST