Segueix-nos F Y T R

Unió de Pagesos tem que les pèrdues del camp per la sequera doblin les del 99

L'any passat el sector va sofrir una reducció de 900 milions per la falta d'aigua

| Palma |

El sindicat Unió de Pagesos tem que enguany les pèrdues del camp a causa de la sequera doblin àmpliament les de l'any passat, que segons el conseller d'Agricultura, Joan Mayol, es varen xifrar en devers 900 milions de pessetes pel que fa a cereals i farratges. Joan Miquel Mas, coordinador sindical de l'agrupació que defensa els interessos dels pagesos, considera que enguany la sequera està afectant tots els sectors i subsectors del camp, fet que l'any passat no va passar.

S'ha de recordar que Mayol va declarar que el 1999 «la manca de pluges beneficià cultius com l'ametla, amb la major collita des de l'any 1995, tot el contrari de les previsions d'enguany. El 1999 també va ser beneficiós per a la vinya i el subsector hortofrutícola. Enguany, emperò, a part dels cereals i els farratges, «la falta d'aigua està fent mal a les hortalisses de secà i de reguiu, i tot això afecta directament les cooperatives, que estan venent menys a causa de la poca producció. A més, s'han de tenir en compte altres pèrdues derivades que no es comptabilitzen perquè es deixa de sembrar».

Davant aquesta situació, Mas lamenta que «a falta d'aigua ens han plogut pedres», en relació a la calabruixada que castigà diumenge passat el nord-est de Mallorca. El portaveu d'Unió de Pagesos considera que «el tema és molt seriós i preocupant. I mentrestant, els polítics continuen discutint de política i no d'aigua, que és el vertader problema», criticà Mas, que demana a les administracions un esforç per deixar «les lluites polítiques a una banda i començar a actuar de bon de veres». Especialment crític es mostrà amb la presidenta de l'empresa municipal de Palma Emaya, Maria Crespo, la qual «fa la impressió que li aniria bé que hi hagués problemes de restricció», va afirmar.

+ VIST