Segueix-nos F Y T R

El Consell unificarà les tarifes del fems a través d'un consorci illenc

La producció de residus sòlids del 2000 està superant tots els anys anteriors

| Palma |

El Consell de Mallorca (CIM) promou la creació d'un consorci amb els ajuntaments per a la gestió dels residus de tota l'Illa que implicarà una unificació i coordinació de treball operatiu, ordenances, sancions i tarifes. Aquestes darreres, a més, seran progressives. Cal recordar que Menorca ja disposa d'un ens d'aquestes característiques.

Aquesta és la principal conclusió de la reunió informativa celebrada ahir al matí a les instal·lacions de Son Reus entre representants del CIM, ajuntaments de tot Mallorca i de la concessionària del tractament de residus, Tirme. Per part del CIM hi foren presents la presidenta, Maria Antònia Munar, i el responsable del Departament de Medi Ambient i Natura, Miquel Àngel Borràs. Per part de Tirme hi participà el seu director gerent, Àngel Fernández.

En aquesta reunió s'informà els batles i regidors del desenvolupament del Pla Director Sectorial de Residus Sòlids Urbans i de les darreres i les previstes dades sobre recollida selectiva. Miquel Àngel Borràs explicà a Diari de Balears que «a principi de l'any que ve, ja hauríem de disposar del consorci, però el que no farem serà primer crear-lo i després desenvolupar-lo. Ans al contrari, primer hem d'harmonitzar els sistemes de gestió de residus de tots els municipis i, després, amb aquesta feina feta, serà el moment de constituir el consorci. A més dels avantatges que suposa una unificació en la gestió i en les tarifes, el ciutadà tindrà una percepció global de la recollida i del tractament».

Ja en el present mes de juliol, els ajuntaments hauran d'omplir uns qüestionaris sobre els seus sistemes de recollida per, a partir de setembre, començar a analitzar les problemàtiques de cada municipi en aquesta matèria i iniciar el procés d'harmonització i d'adaptació global al pla director.

+ VIST