Segueix-nos F Y T R

Aznar rebrà dilluns dia 24 Antich, que demanà la cita fa gairebé un any

Francesc Antich reclamarà al president del Govern central Aznar que les relacions institucionals siguin lleials

El matrimoni Aznar al costat de Francesc Antich en un concert a l'Auditòrium.

| Palma |

El president del Govern central, José María Aznar, rebrà Francesc Antich a Moncloa el 24 de juliol. Antich, que que té demanada l'audiència des del moment en què prengué possessió del càrrec, aprofitarà la cimera per plantejar a Aznar les reivindicacions de la Comunitat Autònoma.

L'agenda que el cap de l'Executiu autonòmic portarà a Madrid inclou el desenvolupament del Règim Especial per a les Balears, el finançament autonòmic, les inversions contemplades en el pla hidrològic, el decret de liberalització que ha posat en qüestió les inversions d'Endesa a les Balears i els fons estructurals de la Unió Europea, especialment necessaris per posar en marxa el Pla de Residus de Mallorca. Durant la setmana vinent, el president Antich es reunirà amb els consellers per acabar d'enllestir el contingut de l'entrevista. De tota manera, la negociació amb Aznar serà política i les concrecions es deixaran per a una possible segona ronda d'entrevistes de ministres amb consellers.

L'audiència d'Aznar, que s'insereix en el marc de la ronda de converses amb presidents autonòmics, tindrà lloc a les desset hores del 24 de juliol, un dia després del tancament del Congrés Federal del PSOE, per assistir al qual Antich ja serà a Madrid. En acabar l'audiència, el president del Govern de les Illes Balears compareixerà en solitari en roda de premsa. Si el Govern central optàs per fer una valoració de l'entrevista, tot seguit, compareixeria el portaveu, Pío Cabanillas.

Deixant de banda el contingut concret de les reivindicacions, Antich, plantejarà la necessitat de mantenir unes bones relacions institucionals basades en la lleialtat, segons explicà ahir el conseller de Presidència, Antoni Garcias.

+ VIST