Segueix-nos F Y T R

La pujada de tarifes de l'aigua d'Emaya enfronta populars i oposició a Cort

Els regidors dels diferents grups atacaren durament Crespo i arribaren a titllar-la de mentidera i demagoga

| Palma |

La junta general d'Emaya va obrir ahir una sessió plenària a l'Ajuntament de Palma marcada pel clima prevacacional del consistori, on la calor va fer perdre els nervis a més d'un i on se sentiren dures acusacions entre els regidors.

I és que el tema de la pujada de tarifes de l'Empresa Municipal d'Aigua i Clavegueram ja propiciava que hi pogués haver una mica de salseta. Ahir, després de molt de temps, es va poder veure un debat polític a la sala, i el nivell dels oradors va ser dels millors dels darrers mesos "per ventura feien el darrer gran esforç abans de l'estiu".

Maria Crespo (PP) va obrir el foc explicant que la pujada es devia a la compra de cinc vegades més aigua dessalada de la prevista a principis d'any i assegurà que la pujada de les tarifes (recordem que tots els palmesans pagaran a partir del mes d'octubre 313 pessetes més per la seva taxa fixa) sols es deu al conveni de les dessaladores mòbils.

El torn de rèplica va ser iniciat per Rosa Marquès (PSIB), que en un any ha millorat la seva oratòria de manera molt notable, en un atac directe a Crespo allà on li fa més mal: la crítica a la seva capacitat gestora. Marquès va dir que «vostès són incapaços de fer previsió» i que «apujar la tarifa fixa no és cap ajuda a col·laborar en l'estalvi d'aigua». Marquès també va dir que «tot i que en teoria aquesta ha de ser una empresa de serveis resulta que té beneficis cada vegada, resulta que pagam l'aigua a un cost molt més elevat, com ha passat sempre. Entenem que el que vostès volen fer és incrementar la pressió fiscal de manera encoberta».

+ VIST