Segueix-nos F Y T R

Antich visita Son Llàtzer i assegura que l'hospital no s'inaugurarà l'any que ve

El president revisà les obres després d'avisar la delegada del Govern, Catalina Cirer

| Palma |

El president del Govern, Francesc Antich, decidí visitar per sorpresa les obres de l'hopistal de Son Llàtzer de Palma i pronosticà que l'edifici «no estarà obert l'estiu de l'any 2001», contra les afirmacions de la ministra de Sanitat, Celia Villalobos. Antich optà per acudir directament al futur hospital i visitar les seves instal·lacions després que divendres passat la ministra de Sanitat, acompanyada per Jaume Matas, revisà les obres de Son Llàtzer sense convidar-hi cap representant del Govern balear i justificant aquella circumstància en el fet que «Insalud paga aquest hospital».

«Quan he sortit avui de matí (ahir per al lector) de casa meva a Algaida he cridat la delegada del Govern per comunicar-li que visitaria les obres de Son Llàtzer. He anat al centre i el cap de l'obra m'ha mostrat l'estat de la construcció i puc assegurar que l'edifici no estarà funcionant l'estiu del 2001», vaticinà Antich, el qual realitzà la visita acompanyat per la consellera de Sanitat, Aina Salom. «La consellera i jo ens hem trobat a la rotonda de Son Ferriol per casualitat», ironitzà Antich. El president volia visitar personalment Son Llàtzer «perquè ja no ens refiam d'allò que diu l'Insalud». Antich reconegué que entrà a l'hospital sense esperar que des de l'Insalud fos autoritzada la seva visita a les obres.

El cap de l'Executiu lamentà la manca de respecte «demostrada per Villalobos i Matas» en acudir divendres passat a Son Llàtzer. «El Govern explicà a la ministra que volia veure l'edifici. Ho hem reclamat en diverses ocasions, però sempre ens han posat qualque casta d'excusa. Just fa uns dies, des del Ministeri ens digueren que la ministra tenia greus problemes d'agenda i no podia visitar Son Llàtzer (dijous passat, quan se celebrà a Palma una reunió interinstitucional sobre assistència sanitària), però Villalobos comparegué divendres a les obres».

Antich lamentà que «aquesta visita s'hagi planificat perquè Matas es pugui fer una foto» i tornà a posar en qüestió la situació de la sanitat balear. «Les urgències de Son Dureta estan col·lapsades. Nosaltres hem oferit els nostres hospitals per alleugerir la situació, però l'Insalud encara no ens ha respost», replicà el cap del gabinet autonòmic. A més, Antich qüestionà que el Govern central just hagi pressupostat 75 milions per a l'hospital d'Inca i recordà que l'hospital de Son Dureta «ja du 10 anys de retard». En temes sanitaris anam cap enrere i les inversions que fa l'Estat a les Balears continuen per sota de la mitjana estatal», plantejà Antich.

+ VIST