Segueix-nos F Y T R

Els propietaris de Son Penyaflor volen un tram del camí del Castell

La Sala rebutjarà el recurs que han presentat els titulars de la finca

| Alaró. |

Els senyors de la possessió de Son Penyaflor reclamen que el tram del camí del Castell que travessa les seves terres és de propietat privada. Per aquest motiu han presentat una al·legació davant l'Ajuntament contra el catàleg de camins, en què es declara aquesta via com de titularitat pública. Segons ha explicat el batle, Josep Gomila, els propietaris afirmen que tenen escripturat el camí per notari. A més, mantenen que el camí s'originà a partir de cedir un dret de pas a propietaris de finques de la part alta de la muntanya.

La possessió de Son Penyaflor està situada a la part baixa del camí, de manera que si es tanca el tram que la travessa resultaria impossible accedir al Castell. L'Ajuntament té previst rebutjar aquesta al·legació en el proper ple, ja que considera que no existeixen fonaments legals per donar suport a una propietat privada.

El batle Gomila titlla d'«absurda i descabdellada» la reclamació i ha manifestat que mantindrà la titularitat pública del camí. Gomila ha indicat que l'Ajuntament disposa d'abundant documentació que prova l'existència d'aquesta via des de l'edat mitjana. A més, recorda que aquest camí s'ha netejat i mantingut molts anys gràcies a l'esforç de voluntaris del poble.

D'altra banda, l'equip de govern (PSM-PP) sí que ha decidit estimar en part una altra reclamació similar presentada pel propietari de la possessió de Solleric respecte del camí que porta a Lluc. En aquest cas, s'ha acceptat que el ramal que puja de Son Verga i s'Olivaret fins a Solleric sigui privat.

+ VIST