Segueix-nos F Y T R

L'institut obrí les portes a la primera promoció tal dia com avui de fa 50 anys

Les primeres aules eren a l'Estació Enològica

| Felanitx |

Fou un 15 de novembre, tal dia com avui, fa exactament 50 anys. A l'edifici de l'Estació Enològica de Felanitx, un grup de 37 joves va rebre les primeres classes d'educació secundària a l'institut creat, aleshores, com a Institut Laboral. Després d'un temps a l'Estació Enològica les classes començaren a fer-se al col·legi Joan Capó fins al curs 1973-1974, any en què l'institut es traslladà a la seva ubicació actual, a la carretera de Petra.

Un d'aquells primers 37 alumnes fou Josep Orfí, que des del 15 de novembre de 1950 ha viscut per a l'institut, ja que quan deixà d'anar-hi a classe passà a fer feina a la secretaria del centre. Orfí conta moltes anècdotes, com ara que els anys 70 ens telefonaven d'Educació Provincial perquè els havien arribat rumors que els professors feien vaga, això estava prohibit, nosaltres els mentíem i els dèiem que no hi havia vaga, i així vàrem estar al llarg de 4 mesos.

Per altra banda, ahir, el conseller d'Educació, Damià Pons, i el batle de Felanitx, Miquel Riera, varen firmar un conveni mitjançant el qual l'Administració local es comprometrà a realitzar els tràmits burocràtics per a les obres de reforma i d'ampliació de l'institut, el cost de les quals serà de 598 milions de pessetes. Damià Pons va agrair la col·laboració de l'Ajuntament i explicà que aquest acord «s'ha pres per realitzar les obres en més poc temps». Per altra banda, el titular de Cultura va voler deixar clar que «la signatura d'aquest conveni no suposa cap cost per a l'Administració local».

El batle Miquel Riera va destacar la importància de l'IES tant per Felanitx com per a molts de pobles dels voltants. Per la seva banda, el director del centre, Pere Coves, elogià el projecte de reforma, perquè «després de 27 anys de funcionament les instal·lacions presenten mancances greus». Les obres començaran el mes de gener i han d'estar acabades a finals del 2002.

+ VIST