Segueix-nos F Y T R

Menjar a la UIB: el joc de l'equació impossible entre el preu i la qualitat

Més de 1.500 persones dinen cada dia en les diferents instal·lacions de la Universitat

| Palma |

Més de 1.500 persones dinen cada dia a la Universitat de les Illes Balears. Representen tan sols el 10% dels alumnes matriculats, però és una xifra rècord si tenim en compte que la Universitat és a només set quilòmetres i escaig del centre de Palma. Fer menjar per a una col·lectivitat de proporcions semblants resulta molt complicat. Almanco això és el que assegura Jaume Vila, que des de fa deu anys es dedica a aquesta tasca.

«Treballam amb dos factors que són claus i conformen els barems de l'equació: la qualitat i el preu, dos factors barallats entre si a l'hora d'oferir un menú del dia de dos plats i postres per 600 pessetes». Aquesta és la seva tasca essencial, treballar per aconseguir oferir aquests menús i la màxima qualitat als seus clients, una comunitat de joves per als quals el menjar és prou important.

Vila assegura que comprèn algunes de les crítiques però «si una persona menja cada dia fora de casa acaba desenvolupant un rebuig sistemàtic al menjar de col·lectivitat, més que res perquè aquest menjar defuig dels particularismes de cada cas per adaptar-se a un gust general que moltes de vegades no fa el pes a tothom».

+ VIST