Segueix-nos F Y T R

Multa de tres milions a l'EMT perquè deixà a terra una menor

La jove volia pagar amb un bitllet de 1.000, però el conductor no tenia menuts

| Palma |

La direcció general de Consum del Govern balear ha sancionat amb una multa de tres milions de pessetes l'Empresa Municipal de Transports (EMT) ja que no deixà entrar una menor en un autobús perquè el xòfer no tenia canvi. L'adolescent va donar mil pessetes al conductor, però aquest argumentà que no la podia deixar pujar perquè no disposava de canvi. Els pares de la jove denunciaren aquest fet i Consum, ja fa un mes, envià la resolució a Cort imposant-li una multa de tres milions per no complir la Llei de protecció al consumidor. Aquesta és la primera denúncia formal, tot i que s'han produït altres casos.

L'EMT recorrerà aquesta resolució perquè considera que «és impossible que els cent autobusos públics tenguin capacitat per donar canvi en qualsevol moment», explicà ahir el president d'aquesta empresa municipal, Pedro Àlvarez. La direcció de Consum observa tres agravants en l'actitud de l'EMT en aquest cas: «Prepotència en el mercat; que la persona perjudicada fos un menor que estava desprotegit; i el fet que l'EMT no disposàs de canvi». Davant tot això, Àlvarez anuncià ahir que s'està estudiant fer un decret de batlia en el qual quedin reglamentades les normes de l'EMT.

L'empresa municipal pretén realitzar una normativa en què es fixi l'import màxim per donar canvi i on s'indiqui que es pot expedientar un usuari que utilitza una targeta ciutadana que no és la seva (per exemple la d'un pensionista). La manca d'una normativa fa que l'EMT es pugui veure desemparada en casos com aquest, en què la resolució de Consum és favorable a la menor. No obstant això, l'EMT anuncià que recorrerà la decisió de Consum i, si és necessari, «estam disposats a arribar als tribunals», indicà Àlvarez. També afirmà que la implantació de la targeta ciutadana ha afavorit que «no es produeixin problemes amb el canvi, tot i que sempre es poden donar casos molt puntuals».

+ VIST