Segueix-nos F Y T R

L'oposició inicia la lluita per vèncer Fageda

El líder del PP de Palma titlla els partits de «secs» i els acusa d'estar mancats d'idees innovadores

| Palma |

Les barriades es convertiran en les grans protagonistes de la política municipal dels propers dos anys, el tram final de la legislatura, que han estat qualificats de «batalla definitiva per aconseguir guanyar Fageda a les properes eleccions».Tant Unió Mallorquina com el PSIB valoraren ahir els deu anys de batlia de Fageda, amb un balanç clarament negatiu i presentaren les grans línies de la seva estratègia per acabar amb l'hegemonia assolida pel PP en els comicis del 91. De fet, la guerra per Palma es va obrir des del moment en què Fageda guanyà per un marge molt estret les darreres eleccions, i el Pacte de Progrés aconseguí el Govern de les Illes. De llavors ençà l'oposició al complet ha assegurat que a les properes eleccions el pacte dominarà les tres grans institucions.

En els darrers temps les relacions entre oposició i Govern s'havien calmat una mica, però la campanya llançada pel PP per commemorar els deu anys de batlia de Fageda ha ofès molt els opositors que no han dubtat a llançar contracampanyes (és el cas d'UM) o a explicar la desfeta de Fageda (en el cas dels socialistes). Així, els nacionalistes de centre anunciaren ahir l'edició de 5.000 fulletons amb la imatge del batle encapçalada pel lema «PP 10 anys d'incompliments» que es distribuiran a partir de finals d'aquesta setmana entre la ciutadania.

És, de moment, l'acció més concreta i dura que desenvoluparan els partits a l'oposició, però significa sobretot un canvi en la política d'Unió Mallorquina, que mai no s'havia caracteritzat per fer rodes de premsa en negatiu. El que passa és que els nacionalistes han decidit apostar molt fort per la ciutat, ja que la presidenta Maria Antònia Munar ha assegurat que «el nombre de tres regidors és l'ideal. Hem de tenir en compte que si no hi hagués hagut vot argentí, molt possiblement tendríem el segon regidor, és a dir, que hem de fer feina partint d'aquesta base».

Per això, el comitè local ha decidit estendre la seva infraestructura a totes les barriades i donar un suport incondicional a la feina que està desenvolupant el grup municipal liderat per Ferran Trujillo. Els socialistes també han plantejat la seva implicació a totes les barriades com a gran línia d'actuació, estudiar a la perfecció la creació de la ciutat dels deu minuts i convertir Palma en la capital de la Mediterrània.

+ VIST