Segueix-nos F Y T R

Rescatada una excursionista belga ferida greu en caure a Esporles

La Guàrdia Civil va dur a terme l'operació, que fou molt complicada

| Palma |

El camí del Correu d'Esporles va ser ahir matí l'escenari d'un complicat rescat d'una excursionista belga que patí una aparatosa caiguda. L'helicòpter de la Guàrdia Civil i el Grup de Muntanya del Cos (GREIM) participaren en el rescat de la dona que es va destrossar les cames quan practicava senderisme per una zona rocallosa d'Esporles i que es trobava en estat greu. La víctima, anomenada Maria Paula, i de 45 anys, havia arribat a l'Illa amb el seu marit per passar un període vacacional i ahir al matí ambdós es varen desplaçar al Camí del Correu per realitzar una excusió.

Segons sembla, l'estrangera no portava el calçat adequat per internar-se a la muntanya i poc abans de les onze del matí va caure de forma aparatosa per una pedrera. La dona queda immobilitzada amb el turmell doblegat i les cames fracturades, presa de terribles dolors. El seu espós, ràpidament, emprà el telèfon mòbil per posar-se en contacte amb la Guàrdia Civil i des del COS (l'emissora del cos) es va coordinar el rescat, que va ser molt més complicat del que semblava en un principi.

L'helicòpter deixà els efectius del GREIM a mitja muntanya, ja que era impossible continuar sobrevolant aquella zona rocallosa de camins angosts, i els agents varen realitzar la resta del trajecte a peu carregats amb una llitera. Quan arribaren fins a Maria Paula i el seu espòs, la dona estava en molt mal estat i les ferides que presentava tenien mal aspecte, per la qual cosa els efectius s'esmerçaren a immobilitzar-li les cames per tal que no patís més durant la davallada. A continuació la varen col·locar amb molta de cura sobre la llitera i varen caminar fins a la cota on esperava l'helicòpter, que va evacuar sense cap mena de dilació la turista belga fins a Son Dureta, on va ser intervinguda d'urgència.

+ VIST