Segueix-nos F Y T R

La sequera suposarà enguany entre un 10 o un 15% menys de raïm

La verema ha començat abans d'hora però això no en minvarà la qualitat

| Comarca |

La sequera patida a les Illes durant aquest any ha fet que el raïm a les vinyes de la comarca del Raiguer hagi disminuït entre un 10 i un 15%. També la sequera ha provocat que en algunes vinyes ja s'hagi començat la verema, malgrat que en moltes s'hagin emprat sistemes de regadiu per pal·liar-ne les conseqüències. Per exemple, les vinyes de Santa Caterina, a Sencelles, ja han començat a recollir les varietats de Cavernet Sauvignon i moscatell. Segons Àngel Fernández, encarregat de les vinyes, aquesta collita s'ha avançat uns 4 o 5 dies respecte de l'any passat.

També a les vinyes de Son Bordils d'Inca, com explica Ramon Coll, començaren a veremar dilluns. La varietat vermada fins ara és el moscatell i el Chardonnay, també a causa de les altes temperatures sofertes al final de la maduració del fruit. Coll assegura que la gelada i la sequera que hi hagué l'any passat han tingut conseqüències en els ceps d'enguany.

Per altra banda, a Consell (vinyes d'Antoni Nadal i Hereus de Ribes), a Binissalem (cellers Josep L. Ferrer), i a Santa Maria (cellers Macià Batle) encara no s'ha començat la verema i s'espera que s'iniciï en el mateix termini que els altres anys, és a dir, devers dia 20 d'agost. Finalment, en general, tots els vinaters estan d'acord que la qualitat d'enguany serà molt bona, fins i tot alguns diuen que millor que la d'anys anteriors. Però encara és prest per fer prediccions perquè a la comarca del Raiguer per ara tan sols s'ha veremat un 1 per cent.

+ VIST