Segueix-nos F Y T R

Munar: «Amb aquest invent, Mallorca féu una passa de gegant cap al futur»

| Alaró |

La celebració de l'emblemàtic centenari de l'electricitat va comptar amb la presència de nombroses autoritats de les Illes Balears. Cap a les nou del vespre arribaren a la localitat el president del Govern balear, Francesc Antich; la delegada de Govern, Catalina Cirer; la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, el vicepresident del Govern, Pere Sampol; la vicepresidenta del Consell, Maria Antònia Vadell, i els consellers Mateu Morro, Damià Pons i Príam Villalonga, entre d'altres.

Entre els convidats també destacaren el president de Sa Nostra, Miquel Capellà; el president de Gesa, Bartomeu Reus, i el president del Grup Serra, Pere A. Serra. Després de reunir-se a la plaça de la Vila, autoritats, veïns i convidats es dirigiren a l'interior de l'església parroquial, a on una gran pantalla va fer possible la reproducció d'un vídeo sobre la història de l'arribada de l'electricitat al poble.

«Amb el nou invent, Mallorca va fer una passa de gegant cap al futur, apostant per una nova energia que possibilitaria els majors avanços que hagi pogut observar la humanitat», va manifestar la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Maria Antònia Munar, que va comparar l'esdeveniment amb el descobriment del foc i va destacar la importància de fer un ús racional de les energies per tal d'assegurar un desenvolupament «estable, equilibrat i sostenible».

Igual que la presidenta del Consell, Francesc Antich va tenir unes paraules de record per als germans Gaspar i Josep Perelló, «que amb gran visió de futur importaren l'invent de Barcelona» i varen fer possible la introducció de grans millores, noves formes de treball i l'augment del rendiment a les indústries. El batle d'Alaró, Josep Gomila, va lliurar una placa commemorativa a una néta dels Perelló i animà la localitat a «no viure del record del passat i apostar pel futur».

+ VIST