Segueix-nos F Y T R

Desarticulen una banda que robava a xalets de luxe de Mallorca

Els delinqüents assaltaven les cases de dos en dos quan els seus habitants dormien

| Palma |

La Guàrdia Civil ha detingut els onze membres d'una banda que des de començaments d'estiu assaltava els xalets de les urbanitzacions de luxe de Calvià, Andratx, l'Arenal, Cala Millor i Pollença en una operació que encara roman oberta. El valor total dels efectes robats, bàsicament joies i doblers, ascendeix a xifres milionàries. En aquest sentit, entre els pocs objectes recuperats, destaca una cadena d'or amb una creu valorada en quasi dos milions de pessetes. Els lladres, entre els quals hi ha una dona, han estat identificats com a A.G, italià; K.V.I., de 30 anys i R.L., de 29, ambdós de nacionalitat txeca; els croates I.L., de 25 anys; M.C., de 24; R.C., de 44 i R.O., de 23, i els eslovacs U.K. i J.Z, de 29 anys els dos; M.M., de 28 i D.D., de 18 anys. Tots ells declararen ahir horabaixa i ja han passat a disposició judicial.

La Guàrdia Civil inicià les investigacions el mes de juny, davant l'increment de robatoris a xalets i la gravetat dels mateixos, ja que els delinqüents acostumaven a accedir a les cases mentre els seus habitants dormien i en algunes ocasions es va arribar a produir una agressió cap al propietari de l'habitatge.

Els lladres es desplaçaven al seu objectiu amb un cotxe que prèviament havien llogat amb un nom fals i que deixaven a prop del xalet per tal de poder fugir ràpidament. Posteriorment, ajudant-se d'un tornavís, els delinqüents manipulaven una de les finestres o portes laterals i entraven a l'interior de l'habitatge. En alguns dels casos, l'organització de la banda arribava a tal extrem que un dels treballadors de la casa els deixava una de les portes obertes. Una vegada a l'interior, els delinqüents es dirigien directament als dormitoris dels residents i als llocs on presumptament hi havia les caixes fortes i s'apoderaven de totes les joies, doblers i altres objectes de valor que trobaven.

Durant les seves investigacions, la Guàrdia Civil va descobrir que tenien quatre cotxes llogats amb nom falsos i que s'allotjaven a dues habitacions d'un hostal de l'Arenal i a un apartament de Santa Ponça. Diumenge passat es muntà un dispositiu de vigilància en aquests dos llocs de residència i, en una acció simultània es detingueren els onze sospitosos cap a les vuit de l'horabaixa, i els interveniren les claus de quatre turismes, així com una gran quantitat de joies, telèfons mòbils i rellotges de primeres marques, a més de doblers en efectiu i divises. No es descarten més detencions.

Oberta
La Guàrdia Civil no ha tancat les investigacions, ja que se sospita que el nombre de robatoris comesos per aquesta banda és major que el que, fins el moment, se'ls ha aconseguit imputar. Per aquest motiu, es demana als ciutadans la seva col·laboració per informar de qualsevol robatori que encara no hagi estat denunciat. Igualment, des de la Benemèrita s'ha posat un número de telèfon (971 77 42 52) a disposició de tots aquells ciutadans que tinguin alguna pista que permeti localitzar alguna de les joies robades.

+ VIST