Segueix-nos F Y T R

El batle vol readmetre el socialista Antoni Mestre si dimiteix del PSOE

Acuñas, secretari del partit, desconeix la intenció del regidor

| Manacor |

Després d'uns mesos de restar a l'oposició, el regidor socialista Antoni Mestre podria tornar a formar part integrant del pacte de govern de l'Ajuntament de Manacor, actualment en minoria arran de la destitució de l'edil Francesc Acuñas (PSOE). En aquest sentit, el batle de Manacor, Miquel Riera (ALM-UM), va confirmar ahir a Diari de Balears que «estic disposat a readmetre Antoni Mestre si finalment dimiteix del partit socialista, perquè amb ell, contràriament que amb Acuñas, mai no hem tingut cap problema. Mestre ha demostrat ser eficient en la seva feina i per tant la seva readmissió seria interessant», apuntà Riera.

Així mateix, el batle Riera va manifestar ahir que Antoni Mestre, el qual es va veure obligat a deixar el seu càrrec de delegat d'Interior i Transport arran de la destitució d'Acuñas el passat mes d'agost, li havia confessat la seva intenció de «presentar la renúncia del partit del PSOE, però que en cap cas volia deixar el seu càrrec de regidor».

El primer edil volgué fer esment també al fet que Mestre li havia expressat el seu malestar pel fet que Acuñas, en el moment de la crisi, no dimití de regidor i per aquest motiu, Mestre també hagué de presentar la seva renúncia. Quan es generà la crisi, motivada arran d'unes declaracions realitzades per Acuñas sobre la presumpta irregularitat en la concessió de llicències urbanístiques per l'Ajuntament, el batle destituí Acuñas i de rebot, Mestre també sortí de l'equip de govern. Cal tenir en compte que Mestre sempre ha mostrat les seves discrepàncies envers les polèmiques declaracions d'Acuñas.

Des que s'evidenciaren les primeres fissures dins el pacte de govern, el batle va deixar ben clar que el problema no era el PSOE, sinó Acuñas. De llavors ençà s'han succeït els encontres entre el comitè local dels socialistes i el partit del batle, ALM-UM, en un intent de reconduir el pacte. No obstant això, tot esforç ha resultat estèril. Per la seva banda, el secretari general del PSOE a Manacor i edil socialista Acuñas, va explicar ahir que «no tenc coneixement d'aquestes intencions per part de Mestre, però si es confirmàs aquest rumor, primer ho hauria d'haver comunicat al seu partit».

+ VIST