Segueix-nos F Y T R

Benestar fixa els serveis socials que hauran de dispensar els municipis

Les poblacions amb 20.000 habitants garantiran centres d'acollida

| Palma |

La llei per als serveis socials determinarà que tots els municipis amb més de 20.000 habitants hauran de disposar d'almanco un centre d'acollida, i defineix com a prestació social l'ús dels habitatges d'emergència i de transició. El document a què ha tengut accés Diari de Balears recull, en aquest sentit, que «es produeixen grans diferències en les dotacions dels serveis i en el catàleg de les prestacions que es desenvolupen a cada municipi. La nova llei ha d'apuntar cap a l'homogeneïtzació dels serveis bàsics a tot el territori de la Comunitat». Entre aquests serveis destaquen els que «permetin donar resposta a les noves demandes socials», en referència clara a la immigració.

L'esborrany, proposat per la consellera Fernanda Caro, ha de ser aprovat aquesta setmana al Consell de Govern, segons totes les previsions, coincidint amb el pla sociosanitari, i substituirà la vigent de 1987, sobre la qual efectua «canvis substancials» en el sentit que fa una definició detallada dels serveis» "amb especial esment dels d'atenció primària" i «atribueix competències a les distintes administracions», especificant les «ràtios de serveis i prestacions bàsiques» que ajuntaments, consells i Govern hauran de garantir.

Així, el sistema públic de serveis socials defineix les unitats territorials assignant-les els serveis o equipaments que hauran de tenir per nombre d'habitants. Per una altra banda, la nova llei «ha de rompre amb el discurs tradicional de la beneficència i l'assistència social mal entesa. Els usuaris dels serveis socials són ciutadans, en el sentit ple de la paraula», amb drets i obligacions i necessitat de reconeixement.

+ VIST