Segueix-nos F Y T R

Majorica viu un estat de nerviosisme per l'impagament de les nòmines

El termini perquè l'empresa ingressàs els doblers s'acabava avui

| Manacor |

Nerviosisme i incertesa. Aquest és l'ambient que es respira entre els treballadors de Majorica, que ahir encara no havien cobrat la nòmina corresponent al mes de febrer. Els empleats treballen més que mai, però els doblers no arriben i això, per a ells, és molt mal d'entendre. Ahir estava previst que els directius es traslladassin a Manacor per informar de la seva situació econòmica, no obstant això, segons va explicar la presidenta del comitè de tenda, Maria Nicolau, «els responsables no s'han acostat per aquí, però tenim intenció de posar-nos en contacte amb ells si aquests no ho fan amb nosaltres».

Així mateix, Nicolau va expressar que «de totes maneres l'empresa, dins de la legalitat, pot pagar entre els cinc primers dies del mes i falta veure què passarà quan es compleixi el termini». D'altra banda, des de la Direcció General de Treball han explicat que s'està fent feina per trobar una solució i desemborsar l'impagament de les nòmines del mes de febrer. Tot i això, encara no es pot avançar quina serà l'actuació que es durà a terme perquè els treballadors puguin cobrar els seus sous.

D'altra banda, UGT recrimina que l'assumpte de Majorica «s'ha polititzat massa i no es té en compte la presència dels sindicats i dels treballadors, que al cap i a la fi són els vertaders afectats per la crisi econòmica», expressà el delegat comarcal, Guillem Vadell. El sindicalista també criticà que «les solucions que s'han aportat fins ara són a curt termini i nosaltres exigim la garantia de futur per als treballadors de la indústria perlera».

Els directius de Majorica varen estar a punt de presentar una suspensió de pagament a finals de la setmana passada, però la intervenció del Govern balear va aconseguir poder frenar aquesta situació. Ara queda un acord amb l'entitat bancària sobre el préstec, mentre que els empleats estan disposats a cobrar en fraccions.

+ VIST