Segueix-nos F Y T R

El centre de drogoaddictes de Son Forteza té llicència d'activitats

El PSIB acusa Rodríguez de «mentir a consciència als veïns»

| Palma |

«El regidor José María Rodríguez va mentir a consciència als veïns de Son Forteza». La frase pertany a fonts del grup municipal socialista a l'Ajuntament de Palma i es refereixen a les declaracions que efectuà el tinent de batle d'Infraestructures en una reunió amb els veïns de la barriada dilluns passat horabaixa. En aquesta trobada s'assegurà als veïns que «no consentirem que es posi en funcionament el centre d'atenció a drogodependents. L'Ajuntament de Palma és qui té la potestat per atorgar la llicència d'activitats i no la donarem a aquest centre».

El problema és que la llicència d'activitats per a la instal·lació del centre que la Conselleria pretén obrir tot d'una que acabin les obres, va ser concedida el dia 18 de desembre del 2001. Segons els socialistes, «Rodríguez coneixia sobradament l'existència d'aquesta llicència d'activitats i va enganar els veïns de Son Forteza prometent que el centre no es construiria». Així mateix, els socialistes asseguren que «l'Ajuntament sabia en tot moment que al carrer Zuloaga s'instal·laria un centre de tractament d'addiccions, també en això estan mentint de forma descarada».

Per la seva banda, Cort explicà ahir en un comunicat que «s'ha comprovat que en el 2001 la Conselleria de Sanitat i Consum "ara Conselleria de Salut" presentà a tràmit el permís per a la concessió de la llicència d'instal·lació i d'activitats d'un centre sociosanitari a Son Forteza, expedient que no assenyalava textualment que fos un centre d'atenció a drogoaddictes i que va ser aprovat per part del Consell de la Gerència d'Urbanisme el dia 28 de novembre de l'any passat i subjecte a la posterior concessió de les llicències de funcionament i obertura que encara no s'han tramitat».

La Conselleria de Sanitat i l'Ajuntament es varen reunir ahir. Margalida Buades, directora general de l'Institut Balear de la Salut, i el regidor d'Acció Social, Antoni Nadal, varen protagonitzar la trobada, en el decurs de la qual l'Ajuntament va deixar clar que «creim que no ha d'obrir-se un centre d'atenció a toxicòmans al carrer de Zuloaga». Nadal va informar la Conselleria del «problema d'alarma social que s'ha creat a la barriada i la frontal oposició dels veïns a l'esmentada iniciativa de la Conselleria de Salut, per la qual cosa han demanat a l'Ajuntament que faci de mediador en el conflicte per tal d'impedir l'entrada en funcionament d'aquesta instal·lació».

Així mateix, en el decurs de la reunió es va acordar celebrar una altra trobada entre les dues institucions per tal de tractar de forma conjunta la manera d'arribar a un acord que permeti la creació d'una xarxa de centres d'atenció a toxicòmans a la ciutat i implantada a llocs «on no es desperti l'alarma social ocasionada a Son Forteza». Segons Nadal, «jo confii que arribarem a un acord entre ambdues institucions que beneficiarà la ciutat».

+ VIST