Segueix-nos F Y T R

Un vaixell s'enfonsa a dues milles de sa Dragonera amb dos tripulants

Un gran dispositiu d'emergència va cercar ahir per mar, terra i aire els dos nàufrags

| Palma |

Un vaixell d'esplai que havia sortit el dematí del port de Tarragona es va enfonsar el capvespre d'ahir a dues milles al nord-est de l'illa de sa Dragonera, en aigües de Sant Elm. Els seus dos tripulants es varen llançar a l'aigua i al tancament d'aquesta edició un gran dispositiu de recerca rastrejava la zona per localitzar els nàufrags.

Devers les 16.55 hores una telefonada al centre d'emergències de l'112 des del mòbil d'un dels dos tripulants va alertar de la seva dramàtica situació. El comunicant va assegurar que s'estaven enfonsant i va donar la seva posició: dues milles al nord-est de l'illot de sa Dragonera. D'immediat un avió i un helicòpter del SAR, ajudats per l'embarcació Castell de Bellver, de Salvament Marítim, varen sortir cap al lloc del naufragi, mentre que patrulles terrestres de la Guàrdia Civil i la Policia Local rastrejaven la costa, per si els dos tripulants havien arribat nedant.

El mar estava molt picat, amb força cinc, i el vent bufava fort, encara que en direcció a la costa, la qual cosa hipotèticament hauria ajudat els nàufrags en el seu intent d'arribar a terra ferma. Durant dues hores la cobertura aèria va cercar de manera minuciosa i a l'oest de sa Dragonera varen aparèixer restes de fusta blanca i un rem, que segons tots els indicis pertanyen al vaixell enfonsat. L'helicòpter va llançar un pot de fum senyalitzador perquè l'embarcació de Salvament Marítim col·locàs balises a la zona.

Des del centre d'emergència de l'112 es va intentar de forma infructuosa tornar a posar-se en contacte amb el mòbil des del qual havien demanat ajuda, però saltava la bústia de veu. Els investigadors creuen que l'aparell va caure al mar durant l'evacuació de la llanxa. La identitat dels dos nàufrags no ha transcendit, però d'acord amb les dades facilitats es tracta de dos estrangers que parlaven espanyol.

A més, sembla ser que tenen família a l'illa, ja que ahir a la nit, a Sant Elm hi havia parents que esperaven notícies sobre el seu parador. Una dada que al tancament d'aquesta edició estudiaven els equips d'emergència és que els dos desapareguts no tinguessin armilles salvavides, cosa que complicaria sobremanera les seves possibilitats de poder ser rescatats sans i estalvis. Avui a primera hora del dematí continuarà la recerca a Sant Elm.

+ VIST