Segueix-nos F Y T R

PIME demana «més representativitat» en els òrgans consultius del Govern

El president de la confederació li retragué també no ser convidats a les reunions sobre l'ecotaxa

| Palma |

El president de la Petita i Mitjana Empresa de Balears (PIME), Antoni Marquès, reclamà ahir al president del Govern balear, Francesc Antich, una «major representativitat» de la seva confederació en els òrgans consultius del Govern atesa la seva «superior presència» a les illes menors de les Balears. Així mateix, Marquès retragué al president que la seva confederació no fos convidada a la negociació de l'ecotaxa amb els hotelers.

Marquès féu aquestes demandes en el marc de la cloenda de l'assemblea de les PIME balears duita a terme ahir en el Parc Bit, i que comptà amb la presència de Xavier Jaume Roselló, president de Pime Mallorca, i d'Antoni Juaneda, el seu homòleg per les Pitïuses. També hi assistí Príam Villalonga, conseller d'Innovació i Energia del Govern del Pacte de Progrés. Marquès manifestà que la PIME és l'entitat que «més afiliats té a les Illes», amb 14.000 membres, i, a més, és «independent» en una al·lusió clara a la dependència de la CAEB de la CEOE.

De la seva banda, el president Antich afirmà que tindrà en compte aquestes demandes i elogia la tasca de la PIME a Balears, que qualificà de ser «bàsica a l'economia balear», atès que ocupa el 80% de treballadors de l'Arxipèlag, i de ser un model de «federalisme intern». Així mateix, Antich lliurà a Marquès un «escut d'or» en reconeixement a la seva tasca, que considerà «molt important», ja que ha contribuït a crear en el darrer any 1.000 noves empreses que han donat ocupació a més de 8.000 persones.

En un altre moment de la seva intervenció, el president de PIME va retreure a Antich el fet de no haver estat convidats a la reunió amb els hotelers que el president mantingué, dijous passat, per parlar de l'ecotaxa. No obstant això, Marquès assegurà que la seva confederació «no és favorable» a l'aplicació immediata de l'impost a causa de la incertesa econòmica actual. Antich es disculpà amb Marquès dient que el fet de no haver estat convidats a la reunió va ser «una errada» i que citarà la PIME per a una reunió en la qual escoltarà «les opinions sobre política turística» de la confederació balear.

PIME
Les demandes que féu ahir el president de PIME, Antoni Marquès, al president Antich són justes si tenim en compte que la seva presència en illes com Menorca, Eivissa i Formentera és aclaparadorament major que la de CAEB. També és raonable la seva presència a les reunions sobre l'ecotaxa perquè la seva veu pugui ser sentida i pugui llevar un poc de ferro a la crispació de la societat balear, que el mateix Antich reconegué ahir.

+ VIST