Segueix-nos F Y T R

La ruta de pedra en sec queda homologada a nivell internacional

La Federació de Muntanya li atorga la categoria de «Gran Recorregut»

| Palma |

La ruta de pedra en sec, que travessa tota la serra de Tramuntana, ha estat homologada com a Gran Recorregut a nivell internacional per la Federació Espanyola d'Esports de Muntanya. Juan Mari Feliu, director de senderisme d'aquesta federació, ha visitat aquests dies Mallorca per comprovar in situ amb el conseller de Promoció Econòmica i Ocupació del Consell de Mallorca, Bernat Aguiló, les condicions de la ruta de pedra en sec per atorgar-li la categoria de Gran Recorregut.

Feliu destacà que «el cas de les Balears és singular perquè fins ara ha estat l'única comunitat autònoma que quedava per entrar en el mapa estatal de senders d'aquestes característiques». El responsable federatiu subratllà les característiques del recorregut i el seu bon estat, propiciat per les obres que hi ha realitzat el Consell de Mallorca en gairebé tots els seus trams. La ruta està compresa entre Andratx i Pollença amb 150 quilòmetres de senders. El recorregut està dividit en 8 etapes orientatives que oscil·len entre les 3 i les 7 hores de durada. El Consell preveu per a la ruta una xarxa de refugis, la majoria dels quals ja ofereixen els seus serveis.

Les etapes recomanades són les següents: Port d'Andratx-la Trapa, la Trapa-Estellencs, Estellencs-Esporles, Esporles-Deià, Deià-Muleta de Sóller, Muleta-Tossals Verds, Tossals Verds-Son Amer (Lluc) i Son Amer-Pollença. Els refugis que ja funcionen al 100 per cent són els de Muleta i Tossals Verds. En construcció o en fase de millora de les instal·lacions es troben els de la Trapa, can Boi (Deià), castell d'Alaró i Son Amer. Finalment, es preveuen més refugis a Estellencs, Esporles i Pollença. Aguiló anuncià que, per a aquests nous refugis, es demanaran doblers de l'ecotaxa.

+ VIST