Segueix-nos F Y T R

Les entitats que anaren a Porto Alegre volen suport per a un Fòrum social

A més, reclamen al president l'aplicació d'uns pressuposts participatius en la Comunitat Autònoma

| Palma |

Les entitats ciutadanes que formen el Fòrum Ciutadà varen demanar ahir al president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, que faciliti la realització d'un Fòrum social a les Illes Balears amb «tots els mitjans al seu abast». Aquesta és una de les propostes que les entitats ciutadanes varen fer arribar ahir a Antich.

Per la seva part, el president balear, acompanyat del seu director general de Presidència, Pere Fullana; de la seva consellera de Benestar Social, Fernanda Caro, i el director general de Cooperació, Llorenç Pons, es va comprometre a realitzar unes jornades tècniques amb les entitats ciutadanes per trobar una manera per articular la societat civil balear i poder fer-la més participativa, segons varen explicar Pep Oliver, membre del sindicat CGT i Anna Moilanen, cap de la Coordinadora d'ONGD.

Aquestes propostes i acords són fruit de l'experiència que Caro, Pons i les entitats ciutadanes varen compartir a Porto Alegre, on el mes passat se celebrà el II Fòrum Social Mundial, una de les cites més importants dels moviments contraris a la globalització econòmica, dominant actualment. A més de demanar un impuls a la celebració d'un Fòrum social a les Balears, les entitats (ATTAC, la Coordinadora d'ONGD, CGT, REAS i STEI-i) varen demanar al Govern un model polític més participatiu i fins i tot l'aplicació d'uns pressuposts que s'aprovin prèvia consulta a la societat civil. Igualment, varen demanar a l'Executiu que faci tot el possible per acabar amb el deute extern.

+ VIST