Segueix-nos F Y T R

Projecten un «jardí d'informació» de Cabrera al nucli de sa Ràpita

La Sala pressuposta l'obra en 328.000 euros i l'exposa a Matas

| Campos |

El batle de Campos, Andreu Prohens (PP), anuncià, en el ple que va tenir lloc dijous al vespre, que l'Ajuntament pretén crear un «jardí d'informació» del parc nacional de Cabrera ubicat a la plaça de sa Ràpita, a l'entrada del nucli costaner. El batle va detallar que s'ha demanat una subvenció per a l'àrea d'influència de l'espai preservat al Ministeri de Medi Ambient liderat per Jaume Matas, mitjançant un projecte d'un cost aproximat de 328.000 euros.

L'equip de govern popular també confia que la Demarcació de Costes inverteixi 1.500 milions de pessetes en «l'esperat passeig marítim», que s'executarà una vegada s'haurà completat el vial ronda que s'ha d'habilitar a la part posterior del centre urbà i que ha d'enllaçar amb s'Estanyol, de Llucmajor.

Mentrestant, les llicències de construcció es multipliquen i els xalets, «llogarets turístics», apartaments de luxe, promocions, habitatges unifamiliars i blocs aïllats es fan amos i senyors del sòl, pels voltants del club nàutic, dalt de sa Ràpita i en àrees limítrofes. La invasió del ciment és espectacular i ja han sorgit moltes veus crítiques. Segons molts de residents, «sa Ràpita està perdent el seu caràcter de poble». La creació de carrers va a un ritme frenètic "i ja està a punt de tapar el sol al patrimoni històric, com ara la torre de Son Durí", com també la desaparició de la massa vegetal autòctona.

A més, el creixement poblacional evidencia la falta de serveis bàsics, culturals, socials i sanitaris, sobretot, com també una insuficiència en el cobriment de la seguretat del veïnat. D'altra banda, la Sala acordà analitzar la viabilitat de l'aplicació d'una taxa als banyistes des Trenc, i negociar amb el Govern de les Balears una part de l'ecotaxa per «poder afrontar el manteniment i la millora de l'estat de les platges del terme». Si s'aconseguissin els dobler, no s'aplicaria el gravamen que el PP-UC proposa.

+ VIST