Segueix-nos F Y T R

Casserolada contra Sant Joan de Déu i el gasoducte

La protesta es repetirà cada 15 dies en el Coll d'en Rebassa

| Palma |

Més de cent persones protagonitzaren ahir migdia una casserolada en el Coll d'en Rabassa per reclamar el desmantellament de la central de Sant Joan de Déu i exigir que el gasoducte no entri pel Carnatge. A les 11 hores els manifestants començaren a concentrar-se en el creuer del carrer Cardenal Rossell i la carretera de Can Pastilla. Poc després, i sota el control de la Policia Local, procediren a tallar el trànsit, molt dens en aquell moment, durant una mitja hora entre un intens renou produït per casseroles, tambors, pots, llaunes, tapadores i altres estris de cuina. Tampoc no faltaren les pancartes reivindicatives. Els comerços, solidàriament, tancaren mentre durà la manifestació.

La representació política fou exclusiva del PSM, que en el projecte del gasoducte es mostra crític amb una determinació del Govern autonòmic del qual participa. Així, per part del PSM, hi eren presents el diputat Cecili Buele i els regidors de Palma Biel Barceló, Maria Costa i Caterina Canyelles. També hi participaren representants del GOB, com Joana Maria Galmés. La concentració fou organitzada per Bartomeu Rosselló, portaveu de la plataforma creada a tal efecte, qui al final de la protesta es dirigí als presents per exposar els arguments de la protesta i anuncià que es repetirà cada 15 dies.

Malgrat els contactes amb el conseller d'Innovació i Energia, Príam Vilallonga, sembla que no hi ha cap apropament de postures. La Conselleria continua apostant per l'entrada del gasoducte pel Carnatge i la plataforma al·lega que aquesta infraestructura suposa un risc per a la població i que crearà un impacte ambiental en una zona natural protegida, «l'única a la costa del municipi de Palma», a més d'afectar una àrea de jaciments fòssils igualment preservada.

Fent consideracions més generals, Rosselló i Galmés indicaren que «la zona del Coll d'en Rabassa i Can Pastilla és una àrea saturada de serveis per a tot Mallorca amb l'aeroport, depuradores, dessaladores, una central elèctrica, grans centres comercials i ara hi volen un gasoducte. Tot plegat ha perjudicat la nostra qualitat de vida». La plataforma critica que no s'hagin presentat alternatives aïllades de la població, com el dic de l'Oest, «que ja serveix per a la descàrrega de combustible».

+ VIST