Segueix-nos F Y T R

La CEOE anuncia que els empresaris no pagaran els costs de la 'decretada'

Cuevas critica la política de moderar el creixement econòmic del Govern a les Illes

Cuevas va lloar la trajectòria de la CAEB, que presideix Oliver (dreta). | T.A.

| Palma |

El president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), José María Cuevas, aprofità ahir la seva visita a Palma amb motiu de l'inici dels actes commemoratius del XXV aniversari de la CAEB, per posar de manifest l'oposició frontal del món empresarial a una revisió de la reforma laboral aprovada enguany pel Govern de José María Aznar, la «decretada», si això suposa una alça dels costs a les empreses. Cuevas exigí que es mantengui en l'essencial la reforma laboral, «però el procés de negociació amb els agents socials no ha de suposar una alça dels costs empresarials, i més en un moment com l'actual en què hi ha una exigència major de competitivitat.

En qualsevol cas, consideram oportú el procés de negociació obert pel ministre de Treball, Eduardo Zaplana, amb sindicats i patronal pel contingut del decret-llei, però en cap cas ha de suposar tornar a la situació anterior, cas dels salaris de tramitació el cost dels quals es traslladava injustament a les empreses». L'impacte de la «decretada» a la figura dels fixos discontinus fou analitzada també pel dirigent de la CEOE: «Som partidari que s'introdueixin criteris i mesures per flexibilitzar la situació dels treballadors fixos discontinus». Sobre això, el president de la CAEB, Josep Oliver, aclarí a la roda de premsa que els drets d'aquest col·lectiu de treballadors, «que són els que sostenen l'activitat turística a les Illes, estan garantits».

Preguntat sobre l'estratègia del Govern de limitar el creixement en l'economia balear, Cuevas afirmà: «Plantejar una estratègia basada en la moderació del creixement econòmic de les Illes és equivocat. Tots els intents d'intervenir en l'economia per part de les administracions produeixen efectes negatius, ja que produeixen distorsions, inseguretat jurídica i incertesa. Els governs han de transmetre confiança i donar seguretat jurídica». Cuevas va valorar, tanmateix, de forma positiva la política econòmica del Govern que presideix José María Aznar, encara que va reconèixer que existeix «un estancament econòmic i una caiguda de l'índex de confiança d'empresaris i consumidors, però no es pot parlar de retrocés». Així mateix, sobre la immigració va apuntar que l'actual sistema de contingents «no funciona i s'ha de revisar».

La patronal CAEB inicià ahir de forma oficial el començament dels actes organitzats per commemorar el seu XXV aniversari. El seu actual president, Josep Oliver, davant d'una nodrida representació empresarial de les Illes i amb absència de les autoritats polítiques, agraí la tasca feta per tot el món empresarial de les Illes al llarg d'aquests anys. En l'esmentat acte varen ser lliurades les insígnies d'or als exvicepresidents Bartomeu Estelrich, Josep Burguera i Carles Vidal, així com al fundador de la CAEB, Gabriel Barceló, i al president de la CEOE, José María Cuevas.

+ VIST