Segueix-nos F Y T R

Govern i CIM demanaran doblers per al desdoblament Palmanova-Peguera

El projecte per duplicar la calçada està redactat i les obres començarien el 2003

| Palma |

El Govern de les Illes Balears i el Consell Insular de Mallorca reclamaran al Govern central el finançament necessari per desdoblar el tram viari entre Palmanova i Peguera. El conseller d'Obres Públiques, Francesc Quetglas, va anunciar ahir que el projecte del desdoblament de la carretera entre Palmanova "on acaba l'actual autopista de Ponent" i Peguera ja s'ha remès al Consell de Mallorca perquè aquest n'informi a favor, el sotmeti a informació pública i posteriorment n'executi les obres.

A més, el conseller Quetglas va recordar que aquesta obra «queda perfectament descrita» en el conveni de carreteres subscrit en el seu moment amb el Govern central, motiu pel qual va considerar necessari tornar a insistir a Madrid perquè financi aquest desdoblament, les obres del qual «es podrien posar en marxa l'any que ve». En termes semblants es va pronunciar la presidenta del Consell Insular, Maria Antònia Munar, que lamentà que «Mallorca hagi crescut molt en nombre d'habitants i en construcció, però no en infraestructures».

En aquest sentit, va reivindicar tal com havia fet Quetglas uns minuts abans «la necessitat que les administracions públiques s'uneixin per reivindicar els doblers que se'n van per no tornar». «S'ha fet més publicitat que recursos no han arribat des de Madrid», va dir Munar en al·lusió al conveni de carreteres. Les declaracions de Munar i de Quetglas tingueren lloc després de la inauguració oficial, aquesta vegada sí, del nou enllaç viari de Santa Ponça, al costat del molí, i que inclou un pas inferior de la carretera Palma-Port d'Andratx i una rotonda elevada, la construcció dels quals ha costat quatre milions d'euros (devers 670 millions de pessetes). Aquesta obra posa fi a un coll de botella que fins ara provocava nombroses retencions.

+ VIST