Segueix-nos F Y T R

El Govern invertirà sis milions d'euros a un nou edifici al ParcBit

Villalonga presenta el pla estratègic de l'espai per als propers 10 anys

| Palma |

El Govern de les Illes Balears invertirà sis milions d'euros en un nou edifici de 6.000 metres quadrats al ParcBit que es començarà a construir en breu i que es destinarà al lloguer d'oficines. Així ho va avançar el conseller d'Innovació i Energia, Priam Villalonga, que ahir va presentar el pla estratègic que defineix les línies d'actuació a seguir els propers deu anys per al desenvolupament d'aquest espai com a eix de la innovació a les Balears. El pla estratègic, que el conseller presentà acompanyat pel director general d'Investigació, Enric Tortosa, i el director del parc, Vicenç Matas, no fixa objectius quant a la implantació d'empreses (actualment n'hi ha 16, amb més de 300 treballadors), però marca les directrius per promocionar el parc, atreure determinades empreses i convertir-lo en motor de nous projectes.

El conseller recordà que el Govern ja ha invertit 42 milions d'euros en aquest parc tecnològic i deixà clar que l'objectiu immediat no és rendibilitzar la inversió convertint l'espai «en un polígon industrial més». Segons Villalonga, el pla estratègic ha de ser «un instrument de treball, gestió i planificació», d'un ParcBit que ja té les infrastructures «imprescindibles per fer una oferta» i coincidí amb Tortosa i Matas que els resultats s'hauran d'avaluar d'aquí a deu anys. El conseller avançà que l'edifici ja existent, de 3.000 metres quadrats, amb oficines de lloguer, es dedicarà també a «viver d'empreses».

Pel que fa a les iniciatives privades, dues empreses de comunicacions i enginyeria han adquirit dos solars per construir-hi edificis. El ParcBit es beneficiarà de part de la subvenció d'1'5 milions d'euros concedida pel Ministeri de Ciència i Tecnologia per a projectes com el que preveu subministrar energia tèrmica a la UIB. A més, dels 4 milions de pressupost del programa Innobal XXI, que financen a mitges Govern i Unió Europea, la meitat es destinarà al parc els dos propers anys.

+ VIST