Segueix-nos F Y T R

Gabriel Mora: «Me'n vaig satisfet i no enyoraré aquest trui polític»

Després de vint anys a l'Ajuntament el batle en funcions es retira

| Sant Joau |

Durant vint anys ha estat a l'Ajuntament, vuit a l'oposició i 12 com a batle. Ara ha decidit que era hora de retirar-se i donar pas a altra gent «amb noves idees». Gabriel Mora, batle en funcions de Sant Joan pel PP, es retira als 62 anys de la política municipal activa. Mora va fer un repàs a tots els projectes que s'havien duit a terme.-Després de tants d'anys d'estar per l'Ajuntament, amb quins sentiments abandonau aquesta casa i la política?
-És que vint anys són molts i és molt bo de dir, però és molt de temps fent feina. Ha arribat l'hora de donar pas a la gent jove. La veritat és que me'n vaig molt content perquè hem tornat a tenir majoria i deix la batlia al Partit Popular. Estic molt satisfet però crec que no enyoraré el trui polític.-Supòs que en vint anys han canviat moltes coses pel que fa a la manera de fer política.
-Jo no he notat molt de canvi perquè en els pobles a qui es vota és a la persona. Jo no he tingut idees partidistes i no he distingit un ciutadà de l'altre. Només he mirat pel benestar del poble.

-De què us sentiu més orgullós?
-Del passeig de vianants que va des de Son Juny fins a Consolació. De fet no me'n volia anar sense haver acabat aquest passeig. També hem fet un gran poliesportiu, feim l'ampliació de les escoles, hem asfaltat el 90% dels carrers del poble i el 85% dels camins rurals.

-Us queda alguna assignatura pendent?
-Acabar el teatre. M'hagués agradat molt entregar-ho ja fet però les obres només estan començades.

-Creieu que heu fet tot allò que podíeu?
-Jo crec que sí. A hores d'ara és el poble que paga menys amb imposts i consider que la meva política sempre l'he fet mirant pels santjoaners.

-Quin és el motor del poble?
- Fa una sèrie d'anys l'economia del poble amb la pagesia era una de les millors de Mallorca. Ara les coses han canviat i els agricultors reben subvencions que estan mal donades i consider que això és com donar morfina a un malalt.

-I el polígon industrial?
-Teníem previst dur-lo a terme aquesta legislatura i fins i tot teníem ja el lloc però com que el Govern ha estat d'un altre color polític ens ho ha aturat.

-Heu pensat què és el que fareu a partir d'ara?
-El primer de tot és llevar-me els mals de caps i dedicar-me a la meva família que fins ara no ho he pogut fer així com hauria volgut. Després tindré temps de dedicar-me a les meves aficions principals com són caçar i pescar.

+ VIST